Even weer een tussenstand over de ontwikkelingen in het Processiepark die zo snel gaan, dat je bijna geen dag kunt overslaan of je hebt weer een vernieuwing gemist. De mensen van Gebr. Swinkels hebben er goed de pas in. Het tegelwerk van de buitenkerk/openluchtpodium is klaar. Een prachtig gaaf plein is een feit. Fietsen kunnen voortaan ook veilig geparkeerd worden in de nieuwe fietsenstalling achter de toren.

Maar er is meer. De basisstructuur van het Vredespark met paden heeft zijn vorm gekregen. Het perk voor de witte anjers als symbool voor de jonge veteranen uit de regio de Peel heeft zijn plaats ook al gekregen. Ook de bestrating van het deel van het kerkplein voor de kloktoren nabij het Mariabeeld ziet er dankzij de stratenmakers spoedig ook weer pico bello uit. Van hieruit is straks ook een van de ingangen naar Mariaoord.

Om de voortgang van de restauratie en herinrichting onder de aandacht te brengen van de inwoners van Ommel en andere belangstellenden uit de omgeving wordt er op zondag 30 oktober vanaf 10 uur een speciale dag gehouden, waar betrokken vrijwilligers uitleg geven over de verschillende onderdelen en onder meer ook een film gedraaid wordt van de dagelijkse activiteiten tot heden. Blokken die dag dus.