Het duurt nog een tijdje maar als je een grote naam wilt strikken voor iets dat je belangrijk vindt, dan moet je er op tijd bij zijn. Pastoor Sacha Steijaert van de Franciscusparochie had al een ijzer in het vuur gelegd en inmiddels heeft hij de garantie dat bisschop monseigneur Gerard de Korte volgend jaar naar Ommel afreist om op zondag 21 mei het dan gerestaureerde Processiepark in te zegenen en te openen. Dit heuglijke feit wordt dan gecombineerd met de jaarlijkse grote processie van de gilden uit Kring Peelland. Tegen die tijd heeft ook de omgeving van de buitenkerk met een nieuw buitenpodium een heel ander aanzien.

De bisschop, lid van het comité van aanbeveling, is al eens poolshoogte komen nemen in het processiepark; in het voorjaar van 2020 liet hij zich door onder anderen vrijwilliger Bertus Berkers belangstellend rondleiden. Toen al dacht hij direct actief mee over po­ten­tiële geld­schie­ters en toonde zich bereid ook actief zelf mee te helpen zoeken: ,,Als ik in­ter­me­diair kan zijn naar andere partijen, dan doe ik dat graag,” zei hij.  ,,Denkt u dat het kan lukken wat wij willen?”, vroegen we hem en hij aarzelde geen moment: ,,Hier heb je veel pecunia voor nodig maar als je de begro­ting in delen kunt hakken, zou het toch moeten kunnen.”

Hij gaf veel lof aan de Ommelse mensen die dit voor een belangrijk deel allemaal zelf doen, cruciaal in zijn ogen om be­lang­rijke geld­schie­ters over de streep te trekken. ,,Weet je”, zegt hij, ,,de een komt voor het geloof, de ander voor de vrede en de derde voor het groen. Dat is het mooie, daar moet je bondgenoten voor zoeken.”