Het was een vrij kort en zakelijk intern berichtje van onze bouwmeester Bertus Berkers, dat de beelden terug zijn geplaatst in de Mariagrot, maar er zit toch best een heel voldaan gevoel achter die woorden, want hiermee is ook het eerste deel van de grote hersteloperatie van Processiepark Mariaoord tot een goed einde gebracht.

In dik vier maanden tijd hebben de medewerkers van Zandenbouw alle monumentjes en beelden in het park onder – hun vakbekwame – handen genomen: de kapellen, staties, Calvarieberg en de Mariagrot. Een deel van de beelden liet de Aarle-Rixtelse aannemer, die gespecialiseerd is in monumentaal restauratiewerk, over aan de expertise van MeestersIn. Dat werk is nu klaar en wordt komende maandag formeel opgeleverd.

Wie het nog niet gedaan heeft, krijgt hierbij de aansporing toch eens even te gaan kijken in het groen naast de Ommelse kerk. Het resultaat mag er zijn: de beelden, monumenten, het metselwerk, het ziet er allemaal weer tiptop uit en kan er voor lange tijd tegen.

Nu kan fase twee van de ‘grote APK’ voor Mariaoord beginnen. Gebr. Swinkels uit Vlierden gaat er nu voor zorgen dat de paden vernieuwd en verbeterd worden zodat eenieder straks ongehinderd kan genieten van al het groen in het park dat er dankzij de inspanningen van Vaessen Groenvoorziening uit Maasbree dan ook weer pico bello bij zal liggen.