Restauratie is nu echt gestart

In de vroege ochtend is de restauratie van Processiepark Mariaoord daadwerkelijk gestart. Mensen van aannemer Zandenbouw en natuursteenbedrijf Slotboom waren ter plekke; twee medewerkers van het laatste bedrijf gingen direct al aan de slag. Zij voeren voorbereidende werkzaamheden uit; denk daarbij aan het losmaken van de kappen van kapellen en staties die mee gaan naar de fabriek in Winterswijk om hersteld te worden. Een specialistische klus die zorgvuldigheid verlangt.

Wie dinsdag in de buurt van het processiepark is, zal er waarschijnlijk een container met materiaal, bouwhekken, steigertjes, rijplaten en dergelijke zien verschijnen. Dan zal snel genoeg daarna een wagen met kraan komen om de elementen te laden en af te voeren.

In het park zullen ook reparaties ter plaatse worden uitgevoerd. De natuursteen-reparaties duren in totaal zes tot acht weken.

Vermoedelijk begin mei start Zandenbouw ook met het uithakken van het voegwerk, de reparatie van metselwerk, het rechtzetten van staties en kruisbeeld. Voor de bouwvak moet dit gedeelte allemaal klaar zijn; na de bouwvak begint de volgende fase met het aanleggen van de paden.