Ja, het staat er echt en het zal waarschijnlijk niemand verbazen dat bestuursleden en vrijwilligers van de stichting Mariaoord Park van Vrede hebben staan juichen toen deze mededeling doorkwam. Stichting Kringloop Ona heeft het Ommelse initiatief een bijdrage toegezegd van maar liefst 125.000 euro. 

Geld dat specifiek bedoeld is om het middendeel van het park op te knappen, daar waar nu de zogeheten buitenkerk is. Die kan na herinrichting een meer open podium worden waar naast missen in de Meimaand, ook andere activiteiten ontwikkeld gaan worden die passen bij het karakter van het (vredes)park.

Men kan dan denken aan allerlei culturele activiteiten voor Ommel en omstreken zoals jongerenbijeenkomsten, oogstdankvieringen, concerten, passiespelen, maar ook initiatieven rond Pasen en Kerst.

De geweldige gift van de kringloopwinkel uit Asten helpt de stichting een heel eind in de goede richting. Ook is er door inwoners van Ommel en bedevaartgangers tijdens de Meimaand enkele duizenden euro’s gedoneerd. Vandaar dat er grote blijheid heerst bij de vrijwilligers die ijveren voor het Processiepark.