Website van de Stichting MariaoordOmmel, Park van Vrede

A+ A A-

Nieuws

Een oud park verdient beter

Bertus Berkers, een van de Ommelnaren die zich trouw inzetten voor het Processiepark, dacht dat hij vandaag nog even snel een rondje zou kunnen maken met zijn kruiwagen door het park. Even wat kleine rommel opruimen. Het park wacht namelijk op hele korte termijn groot achterstallig onderhoud aan het groen, de bomen, struiken en planten, vooruitlopend op de nog grotere hersteloperatie die daarna moet gaan volgen.
Het rondje van Bertus leverde een volle kruiwagen op met, hou u vast, de volgende inhoud:
-12 lege flessen port en wodka;
-  2 vuilniszakken met plastic afval en blikjes;
-  1 vuilniszak met gevulde luiers, plastic zakjes met hondenpoep, sigarettenverpakkingen, een lange broek, handschoenen, een slipje, een kabelhaspel en heel veel papieren zakdoekjes met poep.
Wie laat dat nou hier achter? Zouden ze dat thuis in hun eigen tuin ook op prijs stellen?

2020 Cruciaal jaar voor Mariaoord Ommel

 

2019 Gaat als jaar de geschiedenisboeken in waarin de initiatiefnemers van het herstel van het processiepark Mariaoord veel tijdrovend en ingewikkeld werk hebben verzet om alle wensen waarheid te laten worden. Het lijkt misschien simpel: je wilt een park weer nieuwe uitstraling bezorgen, de gebouwen, buitenkerk en openluchtpodium opknappen en beter bereikbaar maken én een deel van het park een nieuwe invulling rondom het thema vrede geven. Dus hop, de handen uit de mouwen en de schop de grond in, waar wachten we nog op?

Lees meer...

Brochure over bij de tijd brengen van Mariaoord

Weer een klus geklaard.  Als u naar info/downloads hierboven in de site gaat, vindt u daar de ‘Brochure Restauratie en Herinrichting Mariaoord Ommel’. Die is speciaal gemaakt voor de werving van fondsen en sponsors. Maar die geeft ook voor overige belangstellenden een handig en vrij compleet overzicht van de wensen en plannen.

Wie ons volgt, weet dat we al een lijvig masterplan klaar hebben. Daar hoort ook een aanbiedingsbrochure bij. Een document waarin kort de aanleiding, de noodzaak, de doelstelling, de wensen, de oplossingen en de manier van aanpak bondig staan beschreven en natuurlijk ook met beelden worden geïllustreerd. Daarvoor is deze brochure, die door Van Bree Reclame.nl is vervaardigd, bedoeld.

Met het werven zijn we al een tijdje bezig. We zetten niet alleen zelf  acties op,  zoals in de meimaand en met de permanente collectekokers achter in de kerk, we praten ook met potentiële geldschieters en met partijen die hun expertise op specifieke terreinen belangeloos willen inzetten. Dat is natuurlijk geweldig maar ook hoogstnoodzakelijk om uiteindelijk bij de grootste subsidieverstrekkers een kans van slagen te maken op de cruciale bijdragen, zonder welke de plannen onmogelijk te verwezenlijken zijn.

Nieuwe blikvanger voor Mariaoord, Park van Vrede

Als pelgrims dezer dagen met het hoofd deemoedig naar de grond gebogen richting Ommel komen zal het ze niet direct opvallen. Maar als ze na gedane gebeden opgetogen nog even het Processiepark in willen lopen, zal het hen ongetwijfeld niet meer ontgaan; het nieuwe beeldbord (gemaakt door Vanbreereclame.nl) van de grondige opknapbeurt van het park en kerkplein.

Lees meer...

Laatste nieuws