Website van de Stichting MariaoordOmmel, Park van Vrede

A+ A A-

Nieuws

Bisschop steunt in Ommel actief Processiepark van de toekomst

Zondagochtend staat hij plots in het hart van Ommel, bisschop dr. Gerard de Korte van Den Bosch. Elk weekeinde probeert hij in een van de 270 kerken in zijn bisdom aanwezig te zijn bij een eucharistieviering om mee voor te gaan in gebed maar ook om te zien wat er in die kerk gebeurt en wat er bij de mensen lokaal leeft.

In Ommel wachten hem enkele leden van de projectgroep op, die ijveren voor een grondig herstel van het Processiepark Mariaoord en de ontwikkeling van een vredespark in een deel ervan. En de bisschop laat zich niet alleen uitgebreid rondleiden door het park en informeren over de laatste stand van zaken, hij denkt bovendien mee over potentiële geldschieters en  toont zich bereid ook actief zelf mee te helpen als lid van het comité van aanbeveling. ,,Als ik intermediair kan zijn naar andere partijen, dan doe ik dat graag,” aldus de monseigneur.

Lees meer...

Onderhoud in het park  

De vrijwilligers van Ommel hadden de voorbije dagen al behoorlijk wat voorwerk gedaan door de betontegels achter de kloktoren te verwijderen. Daardoor konden de professionals van Vaessen vandaag voortvarend aan de slag met het verwijderen van zieke bomen, loshangende en afgebroken takken en verwilderde struiken, en kunnen ze daarna ook de wortels onder het looppad verwijderen.

Nee, de zo vurig gewenste grote hersteloperatie van het Processiepark Mariaoord is hiermee nog niet begonnen. Die wacht nog op de benodigde fondsen.

Het onderhoud aan het groen van het park kon niet langer op zich laten wachten. Willen mensen veilig en ongestoord door het weelderige hart van Ommel kunnen lopen, moet er nu aan gesnoeid en gerooid worden. Dat moet ook in hoog tempo om op tijd klaar te zijn voor de start van het broedseizoen.

Voor 15 maart zal het park van buitenaf al een heel andere aanblik geven. Maar zie dat als een begin; het wordt nog veel mooier.

Een oud park verdient beter

Bertus Berkers, een van de Ommelnaren die zich trouw inzetten voor het Processiepark, dacht dat hij vandaag nog even snel een rondje zou kunnen maken met zijn kruiwagen door het park. Even wat kleine rommel opruimen. Het park wacht namelijk op hele korte termijn groot achterstallig onderhoud aan het groen, de bomen, struiken en planten, vooruitlopend op de nog grotere hersteloperatie die daarna moet gaan volgen.
Het rondje van Bertus leverde een volle kruiwagen op met, hou u vast, de volgende inhoud:
-12 lege flessen port en wodka;
-  2 vuilniszakken met plastic afval en blikjes;
-  1 vuilniszak met gevulde luiers, plastic zakjes met hondenpoep, sigarettenverpakkingen, een lange broek, handschoenen, een slipje, een kabelhaspel en heel veel papieren zakdoekjes met poep.
Wie laat dat nou hier achter? Zouden ze dat thuis in hun eigen tuin ook op prijs stellen?

2020 Cruciaal jaar voor Mariaoord Ommel

 

2019 Gaat als jaar de geschiedenisboeken in waarin de initiatiefnemers van het herstel van het processiepark Mariaoord veel tijdrovend en ingewikkeld werk hebben verzet om alle wensen waarheid te laten worden. Het lijkt misschien simpel: je wilt een park weer nieuwe uitstraling bezorgen, de gebouwen, buitenkerk en openluchtpodium opknappen en beter bereikbaar maken én een deel van het park een nieuwe invulling rondom het thema vrede geven. Dus hop, de handen uit de mouwen en de schop de grond in, waar wachten we nog op?

Lees meer...

Laatste nieuws