11.700 euro steun voor prcessiepark

Het goede nieuws blijft deze week binnenstromen en nee, het is geen 1 aprilgrap. Het herstel van Processiepark Mariaoord in Ommel heeft opnieuw steun ontvangen: 11.700 euro uit twee fondsen.

Verreweg de grootste bijdrage 11.200 euro, komt van het bekende Prins Bernhard Cultuurfonds dat ‘ mensen, werelden en ideeën samenbrengt om cultuur te laten leven’. Het behoud van cultureel erfgoed en onder meer de zorg voor monumenten – ‘of het nou een gevelsteen, kathedraal, dorpspomp of stoomlocomotief betreft’ – staan hoog in het vaandel. Naast restauraties van historische gebouwen en parken/landschappen legt het fonds ook de nadruk op educatie en vrijwilligersinzet, waarbij het niet alleen om de stenen draait maar ook het bewaren van verhalen. De bijdrage is een grote eer voor het Ommelse project.

Ook krijgt de stichting  – onder het motto alle beetjes helpen – 500 euro overgemaakt van het Kattendijke/Druckerfonds. Dit Alkmaarse fonds, eind 2004 ontstaan uit de fusie tussen twee stichtingen: de Maurits van Kattendijke Stichting en de Thérèse Drucker Stichting, steunt overal in het land initiatieven op religieus, cultureel en sociaal terrein, waarbij met name jeugd en educatie centraal moeten staan.

© Copyright - Mariaoord Ommel - Park van Vrede