Website van de Stichting MariaoordOmmel, Park van Vrede

A+ A A-

Dat Maria allesbehalve zelfzuchtig is, is natuurlijk geen nieuws. Het is daarom ook best logisch dat de Troosteres in elke nood die in de meimaand duizenden pelgrims naar de kerk in Ommel trekt, dit jaar een deel van de aandacht ook aan de actie gunt die gericht is op het herstel van het Processiepark Mariaoord. Een actie die haar naam eervol draagt. Maar om dat eervolle overeind te houden zal er flink wat opgeknapt moeten worden aan het park dat zoveel betekent niet alleen voor de Ommelnaren maar voor veel gelovigen van heinde en verre.

Voor bijna alle diensten in de meimaand wordt op twee grote beeldschermen een prachtige video vertoond die gemaakt is door Paul Stapel van Horsecooper Media Productions uit Ommel en die alles over het herstelplan van het bedevaartspark vertelt en laat zien. De beeldschermen zijn belangeloos beschikbaar gesteld door Wim van den Bosch.

Ook liggen in alle banken enveloppen waarop mensen die zich betrokken voelen en op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen hun naam en adres kunnen achterlaten. Wie dat wil, kan ook een bijdrage in de enveloppe stoppen voordat die in de bussen achter in de kerk gedropt worden. Zo kan de projectgroep inmiddels rekenen op de aandacht van honderden mensen en wellicht ook op hun steun, zodat het welslagen van het hele plan niet alleen maar afhankelijk is van andere fondsen.

Het is toch al geweldig om te zien hoe veel vrijwilligers zich hiervoor inmiddels inzetten. Dank aan hen.

Laatste nieuws