Website van de Stichting MariaoordOmmel, Park van Vrede

A+ A A-

Wie er bij waren, spraken van een hele geslaagde avond. Rond de honderd mensen wilden van Frans Martens wel eens horen waarom het Processiepark nou zo bijzonder is. En ze kregen in geuren en kleuren voorgehouden door  Ommels dorpshistoricus wat het honderd jaar oude bedevaartspark zo al omvat en wie daar welk aandeel in heeft gehad. Het werd een fantastische avond dankzij de boeiende lezing van Frans waarmee hij bij menigeen blijken van herkenning maar vooral ook waardering oogstte.

In het publiek zaten naast belangstellenden uit Ommel leden van de lokatieraad maar ook van het speciaal voor de ondersteuning van de herstelplannen van het Processiepark in het leven geroepen Comité van Aanbeveling, leden van de Heemkunde, wethouder Theo Martens en Korneel Aschman, die voor de projectgroep het basisplan gaat uitwerken.

Ad Verhoeven droeg ook zijn steentje bij door een toelichting te geven op de actuele stand van zaken. De reacties waren zeer positief en vele aanwezigen bleven daarna ook nog gezellig nabuurten en "sterke" verhalen uitwisselen.

Laatste nieuws