Website van de Stichting MariaoordOmmel, Park van Vrede

A+ A A-

Een goed gesprek met de specialist tuinen & parken van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft eindelijk de duidelijkheid gebracht waarop gehoopt werd. Het hele Processiepark Mariaoord heeft de status van rijksmonument, dus niet alleen de kapellen, Calvarieberg en Mariagrot maar ook het groen.

Dat is een enorme opsteker. Het betekent namelijk dat dit alles in aanmerking komt voor reguliere onderhoudssubsidie. Mevrouw Natascha Lensvelt van het ministerie had nog een andere belangrijke mededeling; het park komt ook in aanmerking voor restauratiesubsidie. Daarvoor moeten we echter aankloppen bij de provincie.

Dat zullen we op korte termijn doen. Maar eerst moeten we ons ‘bidbook’ klaar hebben, zeg maar een soort promotieboek waarin we de huidige toestand van het park, de gewenste nieuwe situatie en de noodzakelijke ingrepen op een toegankelijke wijze proberen op te schrijven. Het streven is dit bidbook eind november klaar te hebben waarna we ermee langs potentiële subsidiegevers en sponsors kunnen gaan en ook aan de Ommelnaren en andere belangstellenden kunnen laten zien wat we beogen.

Tevens zijn we contacten aan het leggen met adviesbureaus/experts voor hulp bij het meer in detail uitwerken van de restauratiewerkzaamheden.

Al met al begint het hele plan dus wat meer in een stroomversnelling te komen.

Laatste nieuws