Website van de Stichting MariaoordOmmel, Park van Vrede

A+ A A-

Ze kwamen naar Ommel op de fiets, de leden van het Astense college van burgemeester en wethouders met hun partners. De zomervakantie inluiden met een fietstochtje door de eigen dreven is een soort van traditie aan het worden klaarblijkelijk voor de bestuurders van de gemeente.

Enkele mensen uit onze projectgroep maakten van die gelegenheid dankbaar gebruik om wat meer te vertellen over de plannen die wij hebben met het processiepark in het hart van ons dorp. Vanzelfsprekend werd daarbij ook benadrukt hoe belangrijk de steun van de gemeente voor ons initiatief is.

Na een verfrissing op het terras van zaal Eijsbouts stak het hele gezelschap de Marialaan over met kapelaan Harold van Overbeek als persoonlijke gids. Die liet zien hoe waardevol het park en de monumenten zijn maar ook hoe hard een grondig herstel van de monumenten en het (monumentale) groen nodig is. Daarvoor zullen we flink wat fondsen moeten zien los te weken en al zijn we op onze eerste 'missie' om de Brabantse Erfgoedprijs te winnen niet geslaagd de finale te bereiken, het gaat ons uiteindelijk lukken.    

Laatste nieuws