Website van de Stichting MariaoordOmmel, Park van Vrede

A+ A A-

De wensboom die ieder jaar in de kersttijd op het Onze Lieve Vrouweplein in Ommel verrijst, staat heel mooi symbool voor het vredige karakter van het dorp, waar al zo lang ook elk jaar opnieuw duizenden bedevaartgangers naartoe komen om Maria te aanbidden, geliefden te herdenken of rust en bezinning te vinden.

Wat een voorrecht is het toch eigenlijk dat zo'n klein Peeldorpje zo groot kan zijn in vrede, respect en menselijkheid. Vanuit dat voorrecht, vanuit die eer werken ook de vrijwilligers van MariaoordOmmel Park van Vrede stug door aan de verwezenlijking van de toekomstplannen voor het park in het dorpshart. Soms met een tegenslag, als de gehoopte subsidie (nog) niet afkomt, soms met een meevaller als onverwacht een bedrag wel wordt toegezegd. 

Afgelopen jaar is er in het park flink onderhoudswerk verricht en dat is te zien: het oogt inmiddels veel toegankelijker. En ofschoon corona behoorlijk dwarslag en ondanks wat beperkingen zijn de vrijwilligers doorgegaan met het verder tot in detail uitwerken van alle plannen, in de hoop dat er komend jaar een moment aanbreekt dat de handen daadwerkelijk uit de mouwen gestoken kunnen worden.

Er moet wat te wensen overblijven, nietwaar? Waarom zou je anders ook een wensboom opzetten. Die staat er nu, compleet met lampjes en belangrijker nog, met vredeswensen die de kinderen van Ommel hebben opgeschreven en in  kerstballen gestopt die aan de boom bungelen. Die van ons hangt er niet bij, maar die verspreiden we daarom hier: wij, alle mensen van MariaoordOmmel Park van Vrede, wensen u allen een fijne jaarwisseling, een voorspoedig 2021 en bovenal vrede en gezondheid. 

Laatste nieuws