Website van de Stichting MariaoordOmmel, Park van Vrede

A+ A A-

Bertus Berkers, een van de Ommelnaren die zich trouw inzetten voor het Processiepark, dacht dat hij vandaag nog even snel een rondje zou kunnen maken met zijn kruiwagen door het park. Even wat kleine rommel opruimen. Het park wacht namelijk op hele korte termijn groot achterstallig onderhoud aan het groen, de bomen, struiken en planten, vooruitlopend op de nog grotere hersteloperatie die daarna moet gaan volgen.
Het rondje van Bertus leverde een volle kruiwagen op met, hou u vast, de volgende inhoud:
-12 lege flessen port en wodka;
-  2 vuilniszakken met plastic afval en blikjes;
-  1 vuilniszak met gevulde luiers, plastic zakjes met hondenpoep, sigarettenverpakkingen, een lange broek, handschoenen, een slipje, een kabelhaspel en heel veel papieren zakdoekjes met poep.
Wie laat dat nou hier achter? Zouden ze dat thuis in hun eigen tuin ook op prijs stellen?
Een van de sympathisanten van de Projectgroep die ijvert voor een hernieuwd Mariaoord veroorloofde zich een onschuldig grapje aan het adres van Bertus: 'Goed bezig. Van poep & pies naar peace.' Want ja, waar Bertus nu het vuil uit de struiken trok, daar moet straks het Park van Vrede zijn geschapen, waar mensen van goede wil en met goede intenties elkaar ontmoeten, herdenken, rust zoeken, ontspanning of bezinning. 
Voor de vrijwilligers die zich sterk maken voor het herstel van het Processiepark kunnen de plannen niet snel genoeg werkelijkheid worden. Dan zal het park een open en toegankelijke sfeer uitstralen, het zal overzichtelijk ogen en ook een plek zijn waar vaak mensen naar toe komen om bijzondere activiteiten te beleven. Die zullen het groene hart van Ommel weer vitaal maken en vitaal houden en dat niet met troep willen laten vervuilen.    
Hopelijk hoeft Bertus dan niet net als nu zijn opruimronde om de zoveel weken te maken.

Laatste nieuws